TERUG NAAR HOME

Over-ons

Fleximaal Community: Het online podium voor ondernemers

Zichtbaar, Vindbaar, Leads

Met Fleximaal Community maak je eenvoudig landingpagina's en blogpagina's aan. Met de landingpagina of blog brengen wij je onder de aandacht bij de tienduizenden ondernemers die per maand via zoekmachines als Google op ons platform terecht komen. Je mag zelf backlinks toevoegen en zoekwoorden optimaliseren. Wij zorgen voor de collectieve SEO, de promotie en omnichannel marketing.

Hoe dan?

Collectieve SEO

Als ondernemer heb jij de passie, de energie, de kennis en expertise. Jij blogt over je bedrijf, je diensten en wat jou speciaal maakt. Wij maken je zichtbaar, vindbaar en zorgen voor leads. Samen met de blogs van andere ondernemers zorgt dat voor een constante aanwas van nieuwe inhoud. Google vindt dat leuk, Google is een grote fan van "nieuwswaarde". Google komt daardoor vaker terug om te zien of er nieuws is. Je kunt het vergelijken met een krant, die veel meer nieuwswaarde heeft dan een statische website. Hierdoor neemt ook het belang van de inhoud toe. Zo ontstaat een kenniscentrum waar andere ondernemers informatie zoeken. Fleximaal Community wordt daardoor gezien als "autoriteit" op het vakgebied. Wanneer er vanuit een autoriteit wordt gerefereerd naar je eigen website wegen de backlinks beter/zwaarder mee. Met andere woorden je wordt beter gevonden, je hebt meer leads en je bent beter online.

Zoekmachines spelen op die exposure vraag in door je de mogelijkheid te bieden om tegen betaling bovenaan te staan. Maar dat doet je concurrent ook, en daardoor lopen de prijzen (biedingen) op. Dat werkt prima voor grote bedrijven die elkaar de tent uitvechten, vooral voor Google want die verdient eraan. Maar voor veel MKB bedrijven is dit spel niet vol te houden. De seconde dat je stopt met betalen, ben je niet meer vindbaar. Veel beter kun je organisch gevonden worden. Dat kost veel minder geld en als je (tijdelijk) stopt met betalen wordt je nog steeds gevonden. Zie het Fleximaal Community platform in dat opzicht dus als collectieve SEO.

Exposure

Fleximaal Community is in de basis een blogplatform. Ieder bedrijf groot of klein heeft de taak om de doelgroep te laten weten dat ze bestaan, en waarom men juist bij hen moet kopen. De vraag aan jou is: verkoop jij nu echt via je eigen website, of is daar ruimte voor verbetering? Wij bieden jou podium om via blogs effectiever de interactie aan te gaan met je doelgroep. Jij zal dus met jou bedrijf het geboden podium gaan gebruiken om jouw bedrijf optimaal te promoten op een flexibele manier passend bij de drukte van je bedrijfsvoering. Daarbij bieden wij tools die de blogs die jij plaatst extra aandacht te geven bij je doelgroep. De tools beginnen bij spelvormen die je kunt toevoegen aan je blogs. Daarbij verleid je je doelgroep, laagdrempelig, in het nemen van die belangrijke eerste stap. De contacten die dat oplevert worden verzameld in een relatiebeheersysteem, waar alleen jouw bedrijf toegang tot heeft. Daarna ga je met andere spelvormen de gegevens van die contacten aanvullen. Zo leer je meer over je doelgroep en hoe je ze kunt bereiken. Kom je net wat kennis tekort dan bieden wij trainingen om op een flexibele manier het optimale uit je inspanningen te halen.

Netwerk

De meeste klanten haal je uit je netwerk. Dat komt doordat je eerst iemand moet kennen, dan iemand moet mogen en dan iemand moet vertrouwen om tot een eerste aankoop over te gaan. Binnen je netwerk heb je alle kansen om contacten te leggen, een like factor op te bouwen en vertrouwen te winnen door te praten over je expertise en uit te leggen wat je voor je klanten hebt kunnen betekenen. Jouw netwerk heeft ook weer netwerk, en zo kan iemand je voorstellen bij een contact waar je in een persoonlijk gesprek kunt toelichten wat jou nu zo uniek maakt. Het Fleximaal Community platform zorgt voor die verbinding waarmee jij (online) je netwerk kunt vergroten. Fleximaal Community zorgt er als verbindingsmakelaar niet alleen voor dat jij alle kansen krijgt om netwerk te bouwen en uit te breiden, maar zorgt voor die synergie en verbinding als ambassadeur van jouw bedrijf.

Kennis

Hoe mooi is het om te leren van fouten en succesfactoren die andere ondernemers al eens hebben meegemaakt. Fleximaal Community biedt podium aan bedrijven om online deze kennis uit te dragen, maar ook podium om in fysieke setting via netwerkmeetings en workshops visie te verbreden, te inspireren, te netwerken en kennis te verbreden. Via webinars en (netwerk)trainingen samen en via collega specialisten / ketenpartners (members?) bieden wij jou inzichten in groeimogelijkheden.

Groei

Fleximaal Community zet zich in voor groei van jouw bedrijf. En als jij gaat groeien neem je jouw netwerk vanzelf mee in de groei. Daarnaast ontstaat de vraag naar personeel. Daarom mag jij de vacature voor je bedrijf online zetten op onze vacature pagina. Zo zorg jij ervoor dat wanneer die groeistap nodig is je ook makkelijk aan personeel kunt komen.

Marktwerking

De een zijn dood is de ander zijn brood luid het gezegde. Statistieken geven aan dat 75% van de starters die zich inschrijven in de kamer van koophandel de eerste 2 jaar niet halen. Hoewel onze missie is om meer van die bedrijven succesvol te laten zijn, geeft die statistiek ook aan dat er mensen zijn met ondernemende mindset, en diepgaande kennis op een expertisegebied (noodgedwongen) op zoek moeten naar een (al dan niet tijdelijke baan). Ondernemers zijn altijd op zoek naar goed personeel, maar zeker ook naar ondernemend personeel. Daarom zoekt Fleximaal Community als verbindingsmakelaar ook daar de synergie.

Marktwerking

Fleximaal Community is een platform dat podium geeft. Of dat nu podium is als kenniscentrum en academy, podium is om samen te werken binnen projecten, of podium is om vacatures in te vullen. Jij bent de ondernemer en zal wanneer het jou uitkomt (flexibel) op een optimale manier podium krijgen bij alle bezoekers van het platform.