TERUG NAAR HOME

Over-ons

Fleximaal Community Blogs Kenniscentra

Wie is Fleximaal?

[*[owner]!] is een bedrijf met hoofdvestiging in Breda. Onder de merknaam Fleximaal leveren wij diensten en producten voor MKB bedrijven. Dat doen wij voor twee doelgroepen. Voor MKB leveren wij tools en instrumenten waarmee zij sterker kunnen ondernemen via Fleximaal.nl. Voor ZZP en kleinbedrijf leveren wij dit DIY blog & marketing platform Fleximaal Community. Via dit kenniscentrum (platform Fleximaal Community) stellen bedrijven in staat kennis te delen en hierdoor sterker te ondernemen. Daarbij richten wij ons voor onze klanten op: Meer klanten, beter online en eenvoudige administratie. De tools die wij leveren op Fleximaal.nl zijn daarbij op kleine schaal toepasbaar voor ZZP en KB.


Fleximaal is ontstaan uit een onderzoek naar hoe bedrijven efficiënter kunnen samenwerken. Hiervoor is in 2009 een sociale innovatie subsidie verkregen (europese subsidie 2009ESFN902). Voor diverse grootzakelijke klanten zijn tools ontwikkeld die bedrijven kunnen helpen beter te ondernemen. ZZP en KB ondernemers kunnen deze tools binnen het platform uitproberen en zo sneller groeien. Voor bedrijven die veel met content te maken hebben ontwikkelde we inhoudbeheer software. Een voorbeeld van inhoudbeheer komt terug in de CMS tools waarmee gebruikers van het platform zelf blogs, publicaties, whitepapers, e-books, e-learning, een website of webshop of een app kunnen aanmaken. Dat geeft ook meteen de kracht aan van de inhoudbeheer software (CMS) van fleximaal.
Voor bedrijven waarvoor marketing automatisering een rol speelt ontwikkelden wij online marketing tools op het gebied van spelvormen (gamification & viralisation). Deze tools zijn in kleinere vorm beschikbaar via dit platform zodat ondernemers de blog publicaties kunnen promoten.
De marketing opbrengst die via deze spelvormen beschikbaar komen worden via een afgeschaalde vorm van relatiebeheersysteem (CRM) via een funnelbeheersysteem aan de automatische marketing (AM) gekoppeld. Op deze manier kunnen ZZP en KB klanten in toegepaste vorm gebruik maken van geavanceerde tools die normaal alleen voor grotere bedrijven betaalbaar zijn.
In 2017 is Fleximaal betrokken bij de projecten BBB en AWA van de Belastingdienst. Daarbij is gericht op een eenvoudige vorm van boekhouden voor ZZP. Voor MKB hebben we de grotere broer beschikbaar voor offerte, facturatie, administratie en boekhouden. Deze administratieve systemen zijn beschikbaar met kassakoppeling en webshopkoppeling voor automatische verwerking in de boekhouding en voor automatisch voorraadbeheer.

Voor de platform website gebruiken wij zelf ook het CMS, documentmanagement & workflowmanagement software, vacature en kandidaat systemen (ATS) en projectmanagement software (PM) van Fleximaal. Het geheel aan software tools en modules zijn beschikbaar als modulair maatwerk SaaS voor MKB.

Is het Blog of Publicatie?

Meer algemeen aanvaard is "blog". Veel bedrijven zijn al bekend met bloggen en weten wat de meerwaarde is voor het eigen bedrijf. Wij beogen een kenniscentrum op te zetten waar ondernemers terecht kunnen voor zelfstudie, studie en contact met specialisten. In die zin richten we op een professionele content, en niet een leuk verhaaltje over je kat. In die zin hebben we als term "publicatie" aangehouden, het is een professioneler blog artikel.

Doe het zelf marketing

Waarom doe het zelf marketing? Voor kleinere bedrijven is het goed uitvoeren en toepassen van online marketing bijna niet te doen vanwege het multidisciplinaire karakter. Als je je afvraagt waarom conversie van je website achterblijft? Als je je afvraagt waarom je niet goed gevonden wordt in zoekmachines? Als je je afvraagt hoeveel van je marketing budget weggegooid geld is? Op deze en meer prangende vragen geeft Fleximaal Community antwoord. Dan doen we heel gericht via blog publicaties, en bieden daarbij cursussen en trainingen aan waarmee we de kennis van de ondernemer versterken.